ONTWERPEN
ZELFSTANDIGHEID
NO-NONSENS AANPAK
ENGINEERINSTALLATIETECHNIEK BIJ TOP

Engineer Installatietechniek

De opwarming van de aarde is een enorme uitdaging voor de wereld. Particulieren en bedrijven worden steeds vaker op duurzaamheid beoordeeld. De eisen met betrekking tot duurzaamheid, energie efficiëntie en leefklimaat maken de klimaatinstallatie tot het middelpunt van ieder nieuwbouw- en renovatieproject.
Top Installatiegroep is dé partner voor het ontwerp, de aanleg en het beheer van de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties in de gebouwen, hallen, kantoren, scholen van onze klanten. Doordat wij het ontwerp, de bouw en het onderhoud (het OBO-principe) doen, blijven we een vertrouwd aanspreekpunt voor geleverde kwaliteit.
Bij het bovenstaande zal duidelijk zijn dat al deze beloften afhangen van het vakmanschap, de inzet en de verantwoordelijkheid van onze mensen. Daarom zijn wij op zoek naar vakmensen die het leuk vinden om zelf beslissingen te nemen, in een compacte organisatie waar nuchterheid (no-nonsense) en klanttevredenheid hand in hand gaan. Ben jij de technische professional die in staat is gebouwinstallaties te ontwerpen, met oog voor ontwikkeling en innovatie? Dan is onderstaande vacature bij Drenth Installatietechniek in Veendam echt iets voor jou!

Functieomschrijving:

Als Engineer Installatietechniek ben jij verantwoordelijk voor het daadwerkelijke ontwerp van de gebouw gebonden installaties. Daarbij houd je uiteraard rekening met de technische haalbaarheid en functionaliteit van de installatie. Je draagt bij aan oplossingen voor de technische vraagstukken bij ieder project en overlegt eventuele problemen met je leidinggevende. Daarnaast werk je samen met het projectteam en adviseer je elkaar in ieders werkzaamheden. Verder krijg je de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • Je maakt een ontwerp op basis van programma van eisen en bestek;
 • Maakt de nodige berekeningen in relatie tot het ontwerp en de technische haalbaarheid;
 • Communiceert met collega’s over het ontwerp en mogelijke belemmeringen;
 • Onderhoudt contact met klanten en bent (technisch inhoudelijk) vraagbaak voor je collega’s;
 • Voert je eigen projectadministratie en verzorgt overdracht naar service en beheer.

Profiel:

Voor deze vacature Engineer Installatietechniek vragen wij een technisch onderlegde professional die in staat is gebouw gebonden installaties te ontwerpen. Daarnaast heb je ontwikkeling en innovatie hoog in het vaandel staan en vind je het leuk om te werken met de nieuwste technieken en technologieën. Verder werk je graag samen met andere disciplines en ben je een echte teamplayer. Je neemt ook de volgende kennis, vaardigheden en competenties mee: 

 • Een afgeronde technische MBO of HBO richting bijvoorbeeld Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek of Installatietechniek;
 • Minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie;
 • Bereidheid om verder te leren en jezelf voor langere tijd aan de organisatie te verbinden;
 • Een goed technisch inzicht en accuratesse;
 • Bij voorkeur enige ervaring met BIM of bereidheid dit te leren.

Wij bieden:

 • Een afwisselende en verantwoordelijke functie in een gezonde en dynamische onderneming, die zich kenmerkt door kwaliteit, flexibiliteit, snelheid en nuchterheid (no-nonsense).
 • Wij geven je de mogelijkheid je verder te ontplooien, je bepaalt zelf voor een groot deel jouw ontwikkeling binnen onze groep.
 • Een salaris passend bij je opleiding en ervaring.
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder studiemogelijkheden.
 • Een ondersteunend team van collega’s die allemaal weten dat we alleen samen op een goede en leuke manier de klant tevreden kunnen houden.

Interesse? Meteen even reageren!

Bel of whatsapp even met Hans Verra (Directeur Bouw & Onderhoud) voor meer informatie of een afspraak: 06-50423029
Of stuur jouw sollicitatie met CV naar info@topinstallatiegroep.nl.
Of solliciteer direct via onderstaande button.