De Meester Haarlem:

De voormalige ambachtsschool is inmiddels helemaal getransformeerd naar woongebouw. Tijdens deze transformatie is de monumentale uitstraling van het pand behouden: brede gangen, bijzondere details, riante entrees en statige trappenhuizen.

Opdrachtgever

Bouwcombinatie Scholtens-Toekomst

Plaats

Haarlem

Certificaten

Bouwperiode

Start: 2020
Oplevering: 2022 

De voormalige ambachtsschool is inmiddels helemaal getransformeerd naar woongebouw. Tijdens deze transformatie is de monumentale uitstraling van het pand behouden: brede gangen, bijzondere details, riante entrees en statige trappenhuizen. 
Top Installatiegroep heeft mogen meebouwen aan deze grote transformatie. Het ontwerp en de aanleg van de werktuigbouwkundige, elektrotechnische en de WKO (warmte koude opslag) installatie heeft Top Installatiegroep voor haar rekening  genomen.

Uitgevoerde werkzaamheden:

179 appartementen:

 • Vloerverwarming
 • WTW-boxen met CO2 opnemers
 • Warm en koud water
 • Energiebemetering
 • Verlichting

Parkeergarage:

 • Ventilatie en afzuiging middels CO en LPG
 • Verlichting en noodverlichting 

Algemene installaties: 

 • Brandmeldinstallatie
 • Dakluik-bediening ten behoeve van de afzuiging

WKO (warmte koude opslag) installatie:

 • 4 stuks water/water warmtepompen
 • Regeltechniek
 • Energiemonitoring middels GBS 

Ons laatste nieuws vertellen wij u op LinkedIn