M&G Group Assen

Een bijzondere aanschouwing: het hijsen van de nieuwe Oxycom units bij project M&G Group te Assen. Met een speciale kraan werden tijdens de bouw de Oxycom units op het dak gehesen en op hun plek gezet.

Opdrachtgever

Pleijsier Bouw

Plaats

Amstelveen

Certificaten

BREEAM Excellent

Bouwperiode

Start: januari 2022
Oplevering: december 2022

Een bijzondere aanschouwing: het hijsen van de nieuwe Oxycom units bij project M&G Group te Assen. Met een speciale kraan werden tijdens de bouw de Oxycom units op het dak gehesen en op hun plek gezet. De Oxycom units is een nieuw concept, welke nu al voldoet aan de eisen die gesteld zijn in Paris Agreement van 2050. 
De technologie van deze units is gebaseerd op ventilerend koelen, waarbij het energieverbruik circa 90% lager ligt dan van conventionele airconditioners. Daarnaast hebben de units een geïntegreerde luchtafvoer, ook wel IntrCooll Plus genoemd, waarbij in één sparing de luchttoevoer en luchtafvoer samen zit. 
Bij M&G Group in Assen gebruiken de 16 stuks Oxycom units de hoge interne warmte in de winter om de onderdruk die ontstaat door procesafzuiging te compenseren. De warme lucht wordt gefilterd, gemixt met verse buitenlucht en verdeeld over de werkvloer middels luchtkanalen. Dit bespaart zo’n 40% verwarmingskosten. In de lente en herfst wordt er gebruik gemaakt van vrije koeling.

De grootste uitdaging voor Top Installatiegroep tijdens de bouw waren de lange levertijden voor de warmtepompen. We hebben daarom tijdelijk warmte gegenereerd met elektrische ketels om het kantoor te verwarmen, zodat onze klant in de warmte zat. Daarnaast vonden er net voor de start van de werkzaamheden in het kantoor grote en ingrijpende veranderingen plaats, zo ook in de energievoorzieningen van de trafo’s. Dit zorgt voor de nodige uitdagingen, maar dit is uiteraard allemaal weer gelukt. Gaandeweg de bouw hebben we ook veel installaties extra aangebracht ten behoeve van de procesinstallaties.

Uitgevoerde werkzaamheden:

E-installaties

  • Regeltechniek
  • Data installatie
  • Inbraakinstallatie
  • CCTV
  • Geluidsinstallatie
  • Toegangscontrole

W-installaties

  • Luchtbehandeling en/of ventilatie
  • Verwarming
  • Koeling
  • HWA en NO

Ons laatste nieuws vertellen wij u op LinkedIn