Lidl Oosterhout:

Geheel conform de certificeringscriteria van BREEAM-NL ‘Outstanding’ leverde Top Installatiegroep de werktuigbouwkundige installaties voor het nieuwe distributiecentrum van Lidl te Oosterhout. Een klus die gecompleteerd werd met het finetunen van het installatieontwerp en de engineering en montage van de W-technische componenten. 

Opdrachtgever

Bouwbedrijf van de Ven

Plaats

Oosterhout

Certificaten

BREEAM Outstanding

Bouwperiode

Start: juli 2017
Oplevering: augustus 2018

Geheel conform de certificeringscriteria van BREEAM-NL ‘Outstanding’ leverde Top Installatiegroep de werktuigbouwkundige installaties voor het nieuwe distributiecentrum van Lidl te Oosterhout. Een klus die gecompleteerd werd met het finetunen van het installatieontwerp en de engineering en montage van de W-technische componenten.

“Op basis van ons OBO-principe (Ontwerpen Bouwen Onderhouden) hebben we de complete W-installatie gerealiseerd”, zegt projectleider Peter Moddejongen. “Daartoe behoren de verwarming, ventilatie en luchtbehandeling, warmte-koudeopslag, waterleidingen, riolering en hemelwaterafvoeren én bijbehorende regeltechniek. Een flinke batterij voorzieningen waarmee het onder meer mogelijk is om de temperatuur in de kantoren individueel te regelen. Daarbij zorgt het uit zes luchtbehandelingsunits bestaande ventilatiesysteem ervoor dat er voldoende frisse lucht van buitenaf wordt aangevoerd en de gebruikte binnenlucht geruisloos wordt afgevoerd.”

Voor een optimale koeling en verwarming wordt gebruik gemaakt van restwarmte en koude uit de koelinstallatie. “Deze worden naar de technische ruimte getransporteerd en vervolgens opgeslagen in grote buffervaten”, aldus Moddejongen. “Wanneer de restwarmte onvoldoende is, springen een warme en een koude bron op het terrein bij.” Als afgiftesysteem koos Top Installatiegroep voor vloerverwarming. De lucht- en waterzijdige inregeling en functionele test daarvan werden verzorgd door zusteronderneming TOP Technisch Beheer. 

Uitgevoerde werkzaamheden:

W-installaties

  • Verwarming
  • Luchtbehandeling en/of ventilatie
  • Warmte-koudeopslag
  • Riolering 
  • HWA
  • Regeltechniek

Ons laatste nieuws vertellen wij u op LinkedIn