Noorderpoort (Verlengde Visserstraat):

Eén van de scholen van Noorderpoort in Groningen (Verlengde Visserstraat) is in de maanden juli en augustus 2020 compleet onder handen genomen.

Opdrachtgever

Groningen

Plaats

Noorderpoort

Certificaten

Bouwperiode

Start: juli 2020
Oplevering: augustus 2020

Eén van de scholen van Noorderpoort in Groningen is in de maanden juli en augustus compleet onder handen genomen door Top Installatiegroep. Veel van de zeventig klaslokalen van deze locatie van het ROC werden in het begin van het jaar nog niet geventileerd via luchtbehandeling. In de klassen moest voor ventilatie een raam worden opengezet. Verleden tijd nu de installaties voor verwarmen, koelen en luchtbehandeling in de school compleet zijn vernieuwd. 

‘De ventilatie is nu per lokaal CO2-gestuurd, waardoor de luchtverversing dus automatisch is afgestemd op de bezetting van het lokaal. Comfortabel, fris en energiezuinig’, legt projectleider Paul Peet. Naast de luchtverversing pakte Top Installatiegroep ook de verwarming en koeling aan. Met het vierpijps warmtepompsysteem is het mogelijk om  de verschillende lokalen te koelen, te verwarmen of gelijktijdig te koelen én verwarmen. Alle installaties zijn volgens Peet ontworpen en gekozen met de BREEAM-norm in gedachte.

Uitgevoerde werkzaamheden:

E-installaties

  • LED-verlichting 

W-installaties

  • Warmtepompen tbv verwarming/koeling
  • CO2 gestuurde ventilatie

Ons laatste nieuws vertellen wij u op LinkedIn